Torikatu 3, Ylivieska
Yrityksen muutostilanteet

Omistajanvaihdokset ja sukupolvenvaihdos

Ole ajoissa liikkeellä, älä jää ajatuksinesi yksin! Omistajanvaihdos on prosessi, johon kannattaa käyttää riittävästi aikaa ja hyödyntää asiantuntijoiden apua.

Sukupolvenvaihdokseen on hyvä paneutua jo hyvissä ajoin. Sukupolvenvaihdoksessa on erityisesti paneuduttava verotuksellisiin seikkoihin yrityksen siirtyessä nuoremman sukupolven hallittavaksi. Sukupolvenvaihdosprosessiin kannattaa varata aikaa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä sekä uuden että luopuvan yrittäjän näkökulmasta.

Autamme myös mielellämme etsimään yrityksellesi jatkajaa, sekä järjestämme infotilaisuuksia omistajanvaihdoksiin liittyen. Näissä tilaisuuksissa pääset kuulemaan myös niitä yrittäjiä, jotka ovat jo tehneet omistajanvaihdoksen.

Yrityskaupat

Jos harkitset yrityksen ostamista, selvitä huolellisesti sen kunto, arvo ja kaupan riskit. Joskus voit myös ostaa esimerkiksi liiketoiminnan tai vaikka pelkän osakkuuden yrityksestä. Oston rahoitusta varten on myös hyvä selvittää mahdolliset pankkilainat sekä vakuudet.

Kun olet myymässä yritystäsi, on hyvä laittaa se ensin myyntikuntoon. Määrittele yrityksesi kauppahinta tuottoarvon tai käyttökatteen pohjalta esimerkiksi oman tilitoimistosi kanssa. Yrityksen myynnissä on myös hyvä käyttää asiantuntijaa niin arvon määrityksessä kuin myyntiin liittyvien papereiden tekemisessä.

Kysy apua yritysneuvojiltamme:

Jukka Saarela

asiakkuuspäällikkö

040 672 4900
jukka.saarela@ylivieska.fi
Sampo Siik

toimitusjohtaja

040 682 2190
sampo.siik@ylivieska.fi

© 2020 Ylivieskan kehityspalvelut | Tietosuojaseloste | Toteutus Creamedia